Συνεργασίες

 

 

 

 

 

2008

Πήρε μέρος στην παρουσίαση του έργου "Άξιον Εστί" των Μ. Θεοδωράκη και Οδ. Ελύτη στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου στις 24 Μαρτίου 2008. Συνέπραξαν: συμφωνική ορχήστρα Βόλου, λαϊκή ορχήστρα και η πολυφωνική χορωδία του Βόλου. Διευθυντής ορχήστρας ο Συμεών Κόγκαν, σολίστ ο Γιώργος Νταλάρας, ψάλτης ο Βασίλης Αγροκώστας και αφηγητής ο Σωτήρης Χατζάκης.

Συμμετέχει στη 13μελή ορχήστρα του Γιώργου Νταλάρα που παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη μουσική παράσταση "σαν τραγούδι μαγεμένο" από τις 11 έως 21 Φεβρουαρίου, ένα αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο τραγούδι.

Στις 15 και 16 του ίδιου μήνα εμφανίζεται με τους Χρίστο Τσιαμούλη, Χαλίλ Καραντουμάν, Σωκράτη Σινόπουλο και Μανούσο Κλαπάκη στη
μουσική σκηνή Αυλαία.

To Φεβρουάριο εμφανίζεται με το σχήμα έρημα χωριά και προσκεκλημένους τραγουδιστές τους Σ. Παπάζογλου, Ζ. Καρούνη, Μ. Τζουγανάκη , Α. Στρατηγού, Α. Καρακότα, Μ. Ασλανίδου, Τ. Μπουρμά, στη
μουσική σκηνή Αυλαία για τέσσερις παραστάσεις.

Τον Ιανουάριο του 2008 εμφανίζεται με τη Σ. Παπάζογλου, το D. Curti και τον Α. Βαγγελάκη για τέσσερις παραστάσεις στο Alavastro.

 

2007

Τη χειμερινή περίοδο 2007-8 συμμετέχει στη 14μελή ορχήστρα του Γιώργου Νταλάρα που παρουσιάζει τη μουσική παράσταση "Όλα από την αρχή" στο θέατρο Παλλάς της Αθήνας.

Την καλοκαιρινή περίοδο 2007 συμμετέχει σε συναυλίες με τους Μανώλη Λιδάκη, Χρίστο Τσιαμούλη και συνεχίζει τη συνεργασία του με το Γιώργο Νταλάρα (φεστιβάλ Πάτρας, συναυλίες στο Ισραήλ, συναυλία για την UNESCO στο Παρίσι).

Τον Απρίλιο συνεργάζεται με το Γιώργο Νταλάρα, σαν κιθαρίστας της δεκαμελούς ορχήστρας που τον συνοδεύει στην περιοδεία του σε 11 μεγάλες πόλεις της Ευρώπης. Μαζί με τον Γ. Νταλάρα, η Μελίνα Ασλανίδου και ο Μιχάλης Τζουγανάκης.

 

Από τον Ιανουάριο συμμετέχει στο νεοσύστατο σχήμα του ακορντεονίστα και συνθέτη Dasho Kurti με το οποίο εμφανίζονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

 

2006

 

Το Νοέμβριο δημιουργείται ένα μικρό αλλά δυναμικό γκρουπ που απαρτίζεται από την ερμηνεύτρια Σοφία Παπάζογλου, τον ακορντεονίστα Dasho Kurti και το Βασίλη, με το οποίο κάνουν εμφανίσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Στα μέσα του ίδιου μήνα και στα πλαίσια των εκδηλώσεων EU - Japan, πολιτιστική ανταλλαγή Ευρώπης - Ιαπωνίας με όχημα τον Ελληνικό Πολιτισμό, συμμετέχει στην ορχήστρα η οποία με ερμηνεύτρια τη Φωτεινή Δάρρα μετέβη στο Τόκυο.

"Γρήγορα ή ώρα πέρασε" τελευταίος δίσκος του συνθέτη Νίκου Ξυδάκη που ερμήνευσε η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο συνθέτης και ενορχήστρωσε ο Βασίλης. Κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο και γρήγορα έγινε χρυσός, από πολλούς κριτικούς θεωρήθηκε ως ο δίσκος της χρονιάς. Ο δίσκος περιλαμβάνει έναν κύκλο τραγουδιών σε ποίηση Σαπφούς και απόδοση Οδυσσέα Ελύτη καθώς και μελοποιημένα ποιήματα των Κώστα Καρυωτάκη, Διονύση Καψάλη και ένα χορικό του Ευριπίδη σε απόδοση Κ. Χ. Μύρη. Την ορχήστρα εγχόρδων διηύθυνε ο Νίκος Πλατύραχος. Ο Βασίλης πέρα από την ενορχήστρωση, έπαιξε και όλες τις κιθάρες.

"Θρήνοι γυναικών, Ηρωίδες του Σοφοκλή" σε μουσική Νίκου Ξυδάκη και κείμενα Διονύση Καψάλη. Μια παραγωγή του Ελληνικού Φεστιβάλ που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Ιουλίου και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Την ενορχήστρωση του έργου έκανε ο Βασίλης, έπαιξε η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και οι σολίστες Δημήτρης Χουντής-σαξόφωνο, Πάνος Δημητρακόπουλος-κανονάκι, Βασίλης Κετεντζόγλου - κιθάρα, Κώστας Τσιουλάκης - πιάνο και ερμήνευσαν οι Ελευθερία Αρβανιτάκη, Όλια Λαζαρίδου, Ανέζα Παπαδοπούλου, Λυδία Φωτοπούλου. Σκηνική επιμέλεια-Κοστούμια: Άγγελος Μέντης, Μουσική διεύθυνση: Νίκος Πλατύραχος, Μουσική διδασκαλία: Νένη Ζάππα, Χορός: Μαριάννα Καβαλλιεράτου Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ.

Την καλοκαιρινή περίοδο 2006 συμμετείχε σε συναυλίες με τους: Μανώλη Λιδάκη, Μ. Λιδάκη & Μ. Φραγκούλη, Νίκο Ξυδάκη, Χρίστο Τσιαμούλη.
 

2005

 

Από το Νοέμβριο του 2005 συνεργάζεται με το Χρίστο Τσιαμούλη και το συγκρότημά του. Τελευταία εμφανίστηκαν στη μουσική σκηνή "Άλεκτον" στην Αθήνα καθώς και στη συναυλία Νύχτες Δημιουργών που οργάνωσε το περιοδικό Δίφωνο σε συνεργασία με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Tο Σεπτέμβριο, μετά από πρόσκληση από την Unfretted Records, UK, συμμετέχει με το Balcan Fire (σύνθεση, ενορχήστρωση, εκτέλεση, ηχογράφηση, παραγωγή δική του), σε διπλό CD που κυκλοφόρησε διεθνώς με τη συμμετοχή 35 άταστων κιθαριστών συνθετών από 16 χώρες.

Από το Σεπτέμβριο του 2005 αρχίζει τη συνεργασία του με το Νίκο Ξυδάκη ο οποίος συμπεριέλαβε στο δίσκο "Ημερολόγιο Δεύτερο" δύο συνθέσεις του Βασίλη και δύο διασκευές. Στα κομμάτια αυτά ο Βασίλης παίζει τις κιθάρες, τα πλήκτρα και ενορχήστρωσε επίσης το τραγούδι "Το τελευταίο ταξίδι" που τραγούδησε η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Από τον Ιούνιο του 2005 συνεργάζεται με το Μανώλη Λιδάκη αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση και επιμέλεια της ορχήστρας του. Εμφανίζονται σε συναυλίες στην Ελλάδα και Κύπρο, μεταξύ αυτών και δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συμμετείχε στην ηχογράφηση του δίσκου του Μ. Λιδάκη "Κόκκινο Ακρογιάλι", παίζοντας κιθάρες και έχοντας την επιμέλεια της ορχήστρας σε συνεργασία με το Θύμιο Παπαδόπουλο. Επίσης συμμετείχε στο νέο δίσκο του "Άκρως Λαϊκόν" παίζοντας κιθάρες.

 

2004

 

Από τον Οκτώβριο του 2004 έως τον Αύγουστο του 2005 συνεργάστηκε με το Γιάννη Χαρούλη πραγματοποιώντας αρκετές συναυλίες και εμφανίσεις σε όλη τη χώρα.


2003

 

Από το καλοκαίρι του 2003 συνεργάζεται ως κιθαρίστας με το συγκρότημα της τραγουδίστριας Καλλιόπης Βέττα και το συνθέτη Γιάννη Κ. Ιωάννου  με συναυλίες και εμφανίσεις ανά την Ελλάδα.
 

 

 

 

Αρχική ] Επάνω ] Βιογραφικό ] Συνθετικό έργο ] Εκτέλεση οργάνων ] Φωτογραφίες ] Σύνδεσμοι ] Περιεχόμενα ]

Για σχόλια σχετικά με τον δικτυακό τόπο: info@ketentzoglou.gr
Copyright 2007 Βασίλης Κετεντζόγλου All Rights reserved
Last modified: Οκτωβρίου 07, 2008